frear

6o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΕΑ – 2-14 Ιουνίου 2014

6o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΕΑ – 2-14 Ιουνίου 2014

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΡΕΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Δευτέρα 2 Ιουνίου

Kινηματογράφος: Ελληνική τραγωδία, πραγματικότητα και έβδομη τέχνη
Στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Ιερά Οδός 48, Κεραμεικός,
Είσοδος ελεύθερη μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις.

19:30 Παρουσίαση της πρωτοβουλίας «Άλφα» με τον Στάθη Αθανασίου και τον Πέδρο Ολάγια. Με τη νέα αυτή κινηματογραφική πρόταση «Α», ο Σ. Αθανασίου και ο Π. Ολάγια φέρνουν το crowdfunding για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα ανοίγουν με την ομάδα «ΒΑΚΙΣ» νέους δρόμους για μια πιο δημιουργική και ελεύθερη αντίληψη της τέχνης του κινηματογράφου. Στα ελληνικά και στα Ισπανικά. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας.

20:30 Προβολή της ταινίας “Α” (2013, Ελλάδα-Ισπανία). Στάθης Αθανασίου – Πέδρο Ολάγια. Μια γυναίκα εξαναγκάζεται να μείνει κάτω από το κρεμασμένο πτώμα του αδελφού της στη μέση ενός καμένου δάσους, έως ότου οι Αρχές αποφασίσουν ότι τιμωρήθηκε αρκετά. Ενώ στο μύθο και στην τραγωδία βλέπουμε μια Αντιγόνη πρόθυμη να θυσιάσει τη ζωή της στον βωμό αυτού που εκείνη εννοεί δικαιοσύνη, η δική μας ηρωίδα δεν βρίσκεται στο σημείο αυτό, αλλά στον αντίποδα. Δεν είναι και δεν θέλει να είναι Αντιγόνη. Με υπότιτλους στα ελληνικά. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας.

Tρίτη 3 Ιουνίου

12:30 Καφές–συνέντευξη του Πέδρο Ολάγια και του Χουάν Βιθέντε Πικέρας στη διαδικτυακή πύλη Atenas Digital.
Το Atenas Digital είναι μια διαδικτυακή πύλη ειδήσεων στα ισπανικά για την Αθήνα και την Ελλάδα. Στη φετινή διοργάνωση του ΛΕΑ, παίρνει ζωντανές συνεντεύξεις από μερικούς από τους προσκεκλημένους συγγραφείς. Στα ελληνικά και στα Ισπανικά.
Στο Λεξικοπωλείο – Στασινού 13, Παγκράτι.
***

18:30 Εκδόσεις Dyskolo, μια νέα μορφή προσέγγισης των ψηφιακών βιβλίων. Παρουσίαση του εγχειρήματος από τον εκδότη, συγγραφέα και δημοσιογράφο Αντόνιο Κουέστα και του βιβλίου «Transcaucasia Exprés» από τον συγγραφέα του και δημοσιογράφο Αντρές Μοουρένθα. Οι εκδόσεις Dyskolo είναι ένα μη κερδοσκοπικό εκδοτικό εγχείρημα που προσπαθεί να καθιερώσει μια νέα σχέση ανάμεσα στους συγγραφείς και στους αναγνώστες. Στα Ισπανικά.
Στη Βιβλιοθήκη «Χουάν Κάρλος Ονέτι» του Ινστιτούτου Θερβάντες. Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα.

20:00 Βραδιά ποίησης. Αφιέρωμα στον Πέδρο Ματέο και παρουσίαση της δίγλωσσης συλλογής Δι’ ελιγμών (εκδ. Γαβριηλίδης). Για τον ποιητή και το έργο του θα μιλήσουν ο ποιητής και εκδότης του περιοδικού Φρέαρ, Δημήτρης Αγγελής και η φιλόλογος Βιρχίνια Λόπεθ Ρέθιο και θα απαγγείλουν ποιήματα η Μαρία Χοσέ Μαρτίνεθ, ο Άνχελ Γκοθάλεθ Σίγκλερ, ο Εδουάρδο Λουθένα. Στα Ισπανικά. Λογοτεχνικό περιοδικό Φρέαρ, Ινστιτούτο Θερβάντες και Εκδόσεις Γαβριηλίδης.
Στη Βιβλιοθήκη «Χουάν Κάρλος Ονέτι» του Ινστιτούτου Θερβάντες. Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα.

Tετάρτη 4 Ιουνίου

19:00 Εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής και φωτογραφίας γυναικών από την Ιβηρική Χερσόνησο και τη Λατινική Αμερική, με τίτλο «Η δική μου Ελλάδα», που διοργανώνει η Νίνα Φράνκο, Βραζιλιάνα φωτογράφος. Παρουσία των προσκεκλημένων καλλιτέχνιδων. Στα ισπανικά, πορτογαλικά και ελληνικά. Μέχρι τις 14/6.
Καλλιτέχνιδες από την Ιβηρική Χερσόνησο Χερσόνησος και τη Λατινική Αμερική που ζουν στην Ελλάδα προβληματίζονται μέσα από τα έργα τους για το πώς νιώθουν ως μετανάστριες, για τη διαδικασία προσαρμογής και πώς αυτό επηρεάζει την ψυχική τους ισορροπία. Ποιοι είναι οι φόβοι και οι αγωνίες τους; Μπορούν ν’ αποκαλούν την Ελλάδα «δική τους»; Ανήκουν ή όχι στον τόπο που διάλεξαν για να ζήσουν;
Στο Art bar Poems & Crimes, Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι.

20:30 Παρουσίαση του βιβλίου «Αθήνα» του Χουάν Βιθέντε Πικέρας, παρουσία του συγγραφέα. Θα μιλήσουν ο Πέτρος Μάρκαρης και ο Πέδρο Ολάγια. Στα ισπανικά και στα ελληνικά. Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Γραβριηλίδης και την Πρεσβεία της Ισπανίας. Μουσική στη συνέχεια.
Στο Art bar Poems & Crimes, Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι.

Πέμπτη 5 Ιουνίου

18:30 Διάλεξη της Σαπφώς Διαμάντη με θέμα «Παραγουάη, ένα δίγλωσσο έθνος». Η προφορική παράδοση γουαρανί έχει καταστήσει την Παραγουάη το πρώτο και μοναδικό δίγλωσσο έθνος της Λατινικής Αμερικής. Παρουσιάζει η Σίλβια Βιγιαμαγιόρ, εκπρόσωπος του Επίτιμου Προξενείου της Παραγουάης. Στα ισπανικά και τα ελληνικά. Σε συνεργασία με το Επίτιμο Προξενείο της Παραγουάης.
Στο Λεξικοπωλείο – Στασινού 13, Παγκράτι.

20:00 o Χάιμε Σβαρτ παρουσιάζει τα βιβλία «Ποιήματα της αγάπης και της ξενιτιάς», του ιδίου, και «Φάτσα Ξεδιάντροπη» του Μανουέλ Σίλβα Ασεβέδο σε μετάφραση των Χ. Σβαρτ-Άννα Καραπά. Εκδοση Βασιλικής Ζιάκα. Ποιήματα αφιερωμένα στην αγάπη, με κάποιες κοινωνικοπολιτικές πινελιές. Χορός από τη Χιλή με τη Νατάλια Σότο. Στα ισπανικά και στα ελληνικά. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Χιλής. Στο τέλος, η Πρεσβεία της Χιλής θα προσφέρει χιλιανό κρασί.
Στο Λεξικοπωλείο – Στασινού 13, Παγκράτι.

Παρασκευή 6 Ιουνίου

14:00 Το εργαστήρι της Μάργα Μπάρρος. Ισπανική κουζίνα. Η Μάργα θα μας μυήσει στην τέχνη, στις τεχνικές και στα μυστικά της πλούσιας ισπανικής κουζίνας και ύστερα όλοι θα απολαύσουμε το προϊόν του μαθήματος. Περιορισμένες θέσεις. Προεγγραφή απαραίτητη στο: info@abanico.gr
Στα ισπανικά και στα ελληνικά. Σε συνεργασία με το Abanico, το Ψάριστον και το Art bar Poems & Crimes.
Στο Art bar Poems & Crimes, Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι.

Tρίτη 10 Ιουνίου
Εγκαινιάζουμε το 6º Φεστιβάλ ΛΕΑ

19:00 Εγκαίνια του Φεστιβάλ ΛΕΑ παρουσία των Πρέσβεων των χωρών της Ιβηρικής Χερσονήσου και της Λατινικής Αμερικής και εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης. Στα ισπανικά με μετάφραση στα ελληνικά.
Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας. Αίθουσα Εκδηλώσεων. Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα.

20:00 Στρογγυλό τραπέζι: «Από το “Ladrones de tinta” στο “Espuelas de papel”: η σύγχρονη ισπανική λογοτεχνία μπρoστά στις προκλήσεις της Ιστορίας» με τους συγγραφείς Αλφόνσο Ματέο-Σαγάστα και Όλγα Μερίνο. Συντονίζει: ο Βίκτορ Αντρέσκο.
Με την ταμπέλα «ιστορικό μυθιστόρημα», η σύγχρονη πεζογραφία ασχολείται με την αναθεώρηση κρίσιμων επεισοδίων της ισπανικής ιστορίας. Από τον Χρυσούν Αιώνα μέχρι την εποχή μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, οι απόψεις διαφέρουν, αλλά επί της ουσίας συμπίπτουν.
Στα ισπανικά με μετάφραση στα ελληνικά. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας, το Ινστιτούτο Θερβάντες και την AC/E Acción Cultural Española.
Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας. Αίθουσα Εκδηλώσεων. Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα.

21:30 Εγκαίνια της συλλογικής έκθεσης γελοιογραφίας “Μαγικό Χιούμορ” γελοιογράφων από την Ιβηρική Χερσόνησο και τη Λατινική Αμερική. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Κολομβίας στην Ιταλία.
Στο Polis Art Café – Πεσμαζόγλου 5 (αίθριο Στοάς του Βιβλίου).

22:00 Συναυλία του Κουιντέτου Φεδερίκο Νατάν. Μετά το ντεμπούτο τους στο Μουσικό Φεστιβάλ της Αβάνας “Jazz Plaza”, έχουν εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές ανά τον κόσμο. Τιμήθηκαν με το Βραβείο Καλύτερου Συγκροτήματος στο Europafest International Jazz Competition 2013. Διοργανώνουν σεμινάρια και μαθήματα ανώτερου επιπέδου γύρω από τη μουσική της Ουρουγουάης και τη τζαζ. Στο ΛΕΑ θα παρουσιάσουν το πρώτο τους άλμπουμ. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ουρουγουάης.
Στο Polis Art Café – Πεσμαζόγλου 5 (αίθριο Στοάς του Βιβλίου).

Tετάρτη 11 Ιουνίου

12:30 Καφές-συνέντευξη των Αλφόνσο Ματέο-Σαγάστα, Όλγα Μερίνο και Δημήτρη Στεφανάκη από το Atenas Digital. Στα ισπανικά και στα ελληνικά.
Στο Λεξικοπωλείο, Στασίνου 13, Παγκράτι.

19:00 Ο Πέτρος Μάρκαρης και ο Αλφόνσο Ματέο-Σαγάστα συζητούν με τον Βίκτορ Αντρέσκο: «το αστυνομικό μυθιστόριμα, συνδετικός κρίκος Ελλάδας-Ισπανίας». Μια συζήτηση χαλαρή, ανεπιτήδευτη, αλλά με όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να σκιαγραφηθεί ο ρόλος που διαδραματίζουν ο πολιτισμός και το αστυνομικό μυθιστόρημα ως γέφυρες μεταξύ Ελλάδας και Ισπανίας. Στα ισπανικά με μετάφραση στα ελληνικά. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία Ισπανίας και το Ινστιτούτου Θερβάντες.
Στο Ινστιτούτο Θερβάντες, Αίθουσα Εκδηλώσεων. Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα.

20:30 Θεατρικός μονόλογος «Εγχειρίδιο επιβίωσης για γυναίκες που ερωτεύονται πάντα τον λάθος άντρα» του Μαρσέλο Πούλια. Διασκευή / Σκηνοθεσία: Χόρχε Δενέβι. Παίζει η Γκρασιέλα Ροντρίγκες. Στα ισπανικά. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ουρουγουάης.
Στο Ινστιτούτο Θερβάντες, Αίθουσα Εκδηλώσεων. Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα.

21:30 Μεξικάνικη μουσική με τον Μπάμπη Διαμαντόπουλο. Γεννημένος στην Αθήνα, με σπουδές στην Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, ο Μπάμπης είναι λάτρης της μουσικής από νεαρή ηλικία. Αμέσως ερωτεύτηκε την λατινοαμερικάνικη μουσική και ιδιαίτερα την μεξικάνικη μουσική, και το πάθος του τον οδήγησε στο Μεξικό, όπου έζησε για ένα χρόνο. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Μεξικού.

Στο Polis Art Café, Πεσμαζόγλου 5 (αίθριο Στοάς του Βιβλίου).

22:00 Μεξικάνικη μουσική περιπλάνηση με την Μάρτα Μορελεόν. «φωνή νεανική, φρέσκια, δυνατή, που βγαίνει μέσα από μιά απύθμενη ψυχική δεξαμενή κάνοντας όλους μας που την ακούμε, να νιώθουμε αποσβολωμένοι, μαγεμένοι από την ερμηνεία της», λέει ένας εξαιρετικός κριτικός μουσικής για την ερμηνεύτρια. Την συνοδεύουν οι μουσικοί Δημήτρης Σεβδαλής, Δημήτρης Χριστόπουλος Alejandro Díaz και Herman Mayr. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Μεξικού.
Στο Polis Art Café, Πεσμαζόγλου 5 (αίθριο Στοάς του Βιβλίου).

Πέμπτη 12 Ιουνίου

12:30 Στρογγυλό τραπέζι: «Ο Γκρέκο και ο Καζαντζάκης, οικουμενικοί Έλληνες». Ο Γιάννης Σμαραγδής, ο Νίκος Μαθιουδάκης, ο Πέδρο Ολάγια και η Μαργαρίτα Λαριέρα συζητούν για την κληρονομιά του Ελ Γκρέκο και του Καζαντζάκη στον παγκόσμιο πολιτισμό. Στα ελληνικά με μετάφραση στα ισπανικά. Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος.
Στο Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», Μέγαρο «Μακεδονία», λεωφ. Συγγρού 367, Παλαιό Φάληρο.

18:00 Διάλεξη του Λουίς Πουλίδο Ρίτερ: «Ο Αρμάντο Φορτούνε και οι φυλετικές διασταυρώσεις στην παναμέζικη πολιτιστική ταυτότητα». Στα ισπανικά με μετάφραση στα ελληνικά. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Παναμά.
Στο Polis Art Café – Πεσμαζόγλου 5 (αίθριο Στοάς του Βιβλίου).

19:30 Διάλεξη «Χαμηλόφωνα – Η προφορική παράδοση, η μνήμη και η ταυτότητα των Ελλήνων της Βραζιλίας». Με θέμα την πρόκληση που συνεπάγεται το να «είναι» κάποιος ανάμεσα σε δυο κουλτούρες, καθώς και τη σημασία της προφορικής ιστορίας και της οικογενειακής βιογραφίας στη διαδικασία της αυτογνωσίας και της κατασκευής της ταυτότητας. H Βασιλική Κωνσταντινίδου συνομιλεί με την Debora Pio.
Στα πορτογαλικά με μετάφραση στα ελληνικά. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Βραζιλίας και το Υπουργείο Πολιτισμού της Βραζιλίας/Ίδρυμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης.
Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Στοάς του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5.

18:00 Διάλεξη του Λουίς Πουλίδο Ρίτερ: «Ο Αρμάντο Φορτούνε και οι φυλετικές διασταυρώσεις στην παναμέζικη πολιτιστική ταυτότητα». Στα ισπανικά με μετάφραση στα ελληνικά. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Παναμά.
Στο Polis Art Café – Πεσμαζόγλου 5 (αίθριο Στοάς του Βιβλίου).

19:30 Διάλεξη «Χαμηλόφωνα – Η προφορική παράδοση, η μνήμη και η ταυτότητα των Ελλήνων της Βραζιλίας». Με θέμα την πρόκληση που συνεπάγεται το να «είναι» κάποιος ανάμεσα σε δυο κουλτούρες, καθώς και τη σημασία της προφορικής ιστορίας και της οικογενειακής βιογραφίας στη διαδικασία της αυτογνωσίας και της κατασκευής της ταυτότητας. H Βασιλική Κωνσταντινίδου συνομιλεί με την Debora Pio.
Στα πορτογαλικά με μετάφραση στα ελληνικά.
Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Βραζιλίας και το Υπουργείο Πολιτισμού της Βραζιλίας/Ίδρυμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης.
Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Στοάς του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5.

20:30 Στρογγυλό τραπέζι «Eusebio, ένας μυθικός Πορτογάλος» με τον Νίκο Χιδιρόγλου, τον Vitor Vicente και τον Γιώργο Κεντρωτή. Συντονιστής: Νίκος Πρατσίνης. Στα πορτογαλικά και στα ελληνικά. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Πορτογαλίας και το Ινστιτούτο Καμόες.
Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Στοάς του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5.

22.00 Συναυλία φάντο με τον Αντρέ Μάια, “Fados a journey” έχει μια σταθερή παρουσία στο Φεστιβάλ LEA. Το 2014 θα μας έρθει με νέους μουσικούς, νέα μουσικά όργανα, νέα θέματα από το φάντο και την πορτογαλική μουσική γενικότερα. Φωνητικά: Αντρέ Μάια – Κλασική κιθάρα: Κώστας Μπουρόπουλος – Τσέλο: Γιώργος Ταμιολάκης – Σαξόφωνο, κλαρίνο: Αδάμ Ντόγκας – Κανονάκι: Eλένη Βασιλιάδη. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Πορτογαλίας.

Στο Polis Art Café – Πεσμαζόγλου 5 (αίθριο Στοάς του Βιβλίου).

Παρασκευή 13 Ιουνίου
12:30 Καφές-συνέντευξη τους: Chantal Maillard, William Ospina, Flavia Company και Δημήτρη Αγγελή από το Atenas Digital.
Στο Λεξικοπωλείο – Στασίνου 13, Παγκράτι.

13:30 Παρουσίαση βιβλίου: «Ανθολογία σύγχρονης ισπανόφωνης ποίησης», εκδόσεις Vakxikon.gr . Με την παρουσία της ποιήτριας Φλάβια Κομπάνυ, του μεταφραστή Τάσο Ψάρρη, και της μεταφράστριας Άτης Σολέρτη. Στα ισπανικά και στα ελληνικά.
Στο Λεξικοπωλείο – Στασίνου 13, Παγκράτι.

18:00 Αφιέρωμα στον Οκτάβιο Πας και το Χούλιο Ραμόν Ριμπέιρο από τον Εδουάρδο Λουθένα. Ο Εδουάρδο Λουθένα γεννήθηκε στην Κόρδοβα της Ισπανίας, είναι καθηγητής ισιπανικής γλώσσας και λογοτεχνίας και ηθοποιός. Ζει στην Αθήνα. Στα ισπανικά. Σε συνεργασία με τις Πρεσβείες του Μεξικού και του Περού και με το Abanico.

Στο Ινστιτούτο Θερβάντες. Βιβλιοθήκη “Χουάν Κάρλος Ονέτι” – Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα.

19:30 Παρουσίαση βιβλίου: «Το Τάνγκο – Η ιστορία και η εξέλιξή του», του Οράσιο Α. Φερέρ, Εκδόσεις Κοντύλι. Μετάφραση: Marta Silvia Dios Sanz. Η Marta Silvia Dios Sanz και ο Marcos Breuer παρουσιάζουν το βιβλίο του H. Ferrer από μια ιστορική και ποιητική οπτική τοποθετώντας το συγγραφέα και το έργο του μέσα στη σύνθετη ιστορία του τάνγκο. Στα ισπανικά με μετάφραση στα ελληνικά. Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες και την Πρεσβεία της Αργεντινής.

Στο Ινστιτούτο Θερβάντες. Αίθουσα Εκδηλώσεων.

20:30 Ποιητική βραδιά με τους Τσαντάλ Μαγιάρτ, Ουίλιαμ Οσπίνα και Φλάβια Κομπάνυ. Συντονίζει ο Βίκτορ Αντρέσκο. Στα ισπανικά με μετάφραση στα ελληνικά. Σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Κολομβίας στην Ιταλία, της Ισπανίας και του Μεξικού στην Ελλάδα, το Ινστιτούτο Θερβάντες και την AC/E Acción Cultural Española.
Στο Ινστιτούτο Θερβάντες. Αίθουσα Εκδηλώσεων.

22:00 Τάνγκο με τον Ραμίρο Λέμες και την ομάδα του. Θα ερμηνεύσουν κλασικά και σύγχρονα αργεντίνικα τάνγκος. Ο Ραμίρο Λέμες είναι καθηγητής και διοργανώνει τακτικά βραδιές τάνγκο σε διάφορες σχολές και χώρους ψυχαγωγίας της Αθήνας.

Στο Polis Art Café. Aίθριο Στοάς του Βιβλίου – Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα.

22:30 «Περιοδεία» στην Λατινική Αμερική με το συγκρότημα Los del Sur. Από την Αργεντινή ως το Μεξικό σ’ ένα ειδικό αφιέρωμα στα τραγούδια των ιθαγενών. Μουσική, πάθος και ταλέντο κάνουν το κοινό ν’ απολαμβάνει τους ρυθμούς της Λατινικής Αμερικής και να εξοικειώνεται μαζί τους και να χαίρεται ένα θέαμα διαφορετικό, γεμάτο ρυθμό και χαρά.
Στο Polis Art Café. Aίθριο Στοάς του Βιβλίου – Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα.

Σάββατο 14 Ιουνίου

11:30 “Στιγμές Αγάπης”, παράσταση με μαριονέτες για όλες τις ηλικίες από την Ομάδα Baruti. Στα ισπανικά και στα ελληνικά. Είσοδος ελεύθερη.
Δύο κλόουν συναγωνίζονται για να καθαρίσουν τη σκηνή όπου θα γίνει μια μεγάλη συναυλία. Ο βιρτουόζος μαέστρος Γουστάβο με τις απανωτές γκάφες του στο πιάνο. Η χορεύτρια Μαρούκα φλερτάρει με το κοινό της, ενώ ο σούπερ σταρ της ροκ, Κος Δούπι, αναζητά την αγαπημένη του μέσα στο κοινό. Στιγμές αγάπης κλείνουν αυτήν την τρελή συναυλία.
Francisco Brito • www.baruti.gr
Στο Polis Art Café, Πεσμαζόγλου 5 (αίθριο Στοάς του Βιβλίου).

12:30 Luna de Locos, μια λογοτεχνική πρόταση από την Περέιρα της Κολομβίας που παρουσιάζει ο Τζοβάνι Ενρίκε Γκόμες, Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης της Περέιρα. Στα ισπανικά και στα ελληνικά. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Κολομβίας στην Ιταλία.

Στη Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5.

13:00 Συζήτηση με τον Ουίλιαμ Οσπίνα και τον Δημήτρη Στεφανάκη για τη λογοτεχνία, την ιστορία και την εθνική ταυτότητα. Ο Κολομβιανός συγγραφέας Ουίλιαμ Οσπίνα και ο Έλληνας συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης συζητούν με τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο για το έργο τους. Στα ισπανικά και στα ελληνικά. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Κολομβίας στην Ιταλία.
Στη Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5.

19.00 Ποδόσφαιρο: «Ελλάδα και Κολομβία ενωμένες». Ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Ελλάδας και Κολομβίας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Στο Polis Art Café. Aίθριο Στοάς του Βιβλίου Πεσματζόγλου 5.

22.30 Κλείσιμο του 6ου Φεστιβάλ ΛΕΑ με Λατινοαμερικάνικη φιέστα του «Fuego» στο Polis Art cafe. Ζωντανή μουσική και d.j., ατμόσφαιρα και γεύση από τη Λατινική Αμερική. Είσοδος: 10 € (περιλαμβάνει δύο μπύρες).
Στο Polis Art Café. Aίθριο Στοάς του Βιβλίου Πεσματζόγλου 5.

To 6o Φεστιβάλ ΛΕΑ, στην Θεσσαλονίκη!

Τετάρτη 11 Ιουνίου στις 20:30:
Federico Nathan Quintet Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Είσοδος: 10 € 5 €.
Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ουρουγουάης

Σάββατο 14 Ιουνίου στις 22:00: Πάρτυ με το Ritmo Latino στην Habanita Latin Club

Σε λίγο καιρό κοντά σας με νέο ηλεκτρονικό τεύχος στο mag.frear.gr

Mag.frear.gr – Τα ηλεκτρονικά μας τεύχη

%d bloggers like this: