Στο Λεξικοπωλείο – Στασίνου 13, Παγκράτι.
• 12:30 Καφές-συνέντευξη με τους: Chantal Maillard, William Ospina, Flavia Company και Δημήτρη Αγγελή, από το Atenas Digital.
• 13:30 Παρουσίαση βιβλίου: «Ανθολογία σύγχρονης ισπανόφωνης ποίησης», εκδόσεις Vakxikon.gr. Με την παρουσία της ποιήτριας Φλάβια Κομπάνυ, του μεταφραστή Τάσου Ψάρρη, και της μεταφράστριας, Άτης Σολέρτη. Στα ισπανικά και στα ελληνικά.
Στο Ινστιτούτο Θερβάντες. Βιβλιοθήκη “Χουάν Κάρλος Ονέτι” – Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα.
• 18:00 Αφιέρωμα στον Οκτάβιο Πας και το Χούλιο Ραμόν Ριμπέιρο από τον Εδουάρδο Λουθένα. Ο Εδουάρδο Λουθένα γεννήθηκε στην Κόρδοβα της Ισπανίας, είναι καθηγητής ισπανικής γλώσσας και λογοτεχνίας και ηθοποιός. Ζει στην Αθήνα. Στα ισπανικά. Σε συνεργασία με τις Πρεσβείες του Μεξικού και του Περού και με το Abanico.
Στο Ινστιτούτο Θερβάντες. Αίθουσα Εκδηλώσεων
• 19:30 Παρουσίαση βιβλίου: «Το Τάνγκο – Η ιστορία και η εξέλιξή του», του Οράσιο Α. Φερέρ, Εκδόσεις Κοντύλι. Μετάφραση: Marta Silvia Dios Sanz. Η Marta Silvia Dios Sanz και ο Marcos Breuer παρουσιάζουν το βιβλίο του H. Ferrer από μια ιστορική και ποιητική οπτική τοποθετώντας το συγγραφέα και το έργο του μέσα στη σύνθετη ιστορία του τάνγκο. Στα ισπανικά με μετάφραση στα ελληνικά. Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες και την Πρεσβεία της Αργεντινής.
• 20:30 Ποιητική βραδιά με τους Τσαντάλ Μαγιάρτ, Ουίλιαμ Οσπίνα, Μύριαμ Μοσκόνα και Φλάβια Κομπάνυ. Συντονίζει ο Βίκτορ Αντρέσκο. Στα ισπανικά με μετάφραση στα ελληνικά. Σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Κολομβίας στην Ιταλία, της Ισπανίας και του Μεξικού στην Ελλάδα, το Ινστιτούτο Θερβάντες και την AC/E Acción Cultural Española. Η απαγγελία ποιημάτων τεσσάρων από τους σπουδαιότερους ισπανόφωνους ποιητές από τους ίδιους, ενισχύει τους δεσμούς μεταξύ συγγραφέων και αναγνωστών και υπογραμμίζει τη σημασία τέτοιων λογοτεχνικών συναντήσεων.
Στο Polis Art Café. Aίθριο Στοάς του Βιβλίου – Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα.
• 22:00 Τάνγκο με τον Ραμίρο Λέμες και την ομάδα του. Θα ερμηνεύσουν κλασικά και σύγχρονα αργεντίνικα τάνγκος. Ο Ραμίρο Λέμες είναι καθηγητής και διοργανώνει τακτικά βραδιές τάνγκο σε διάφορες σχολές και χώρους ψυχαγωγίας της Αθήνας.
• 22:30 «Περιοδεία» στην Λατινική Αμερική με το συγκρότημα Los del Sur. Από την Αργεντινή ως το Μεξικό σ’ ένα ειδικό αφιέρωμα στα τραγούδια των ιθαγενών. Μουσική, πάθος και ταλέντο κάνουν το κοινό ν’ απολαμβάνει τους ρυθμούς της Λατινικής Αμερικής και να εξοικειώνεται μαζί τους και να χαίρεται ένα θέαμα διαφορετικό, γεμάτο ρυθμό και χαρά.
[Ο πίνακας είναι του Diego Rivera.]