frear

Η διαδικασία – του Ευριπίδη Ευριπίδου

Την ξύπνησε το τηλέφωνο στη μέση της νύχτας. Πετάχτηκε θορυβημένη και το άρπαξε. Τίποτα καλό δεν μπορεί να ήταν τέτοια ώρα. Ήταν από την αστυνομία. Είχε γίνει τροχαίο. Το μοναδικό της παιδί, η χαρά της ζωής της από τότε που έχασε τον άντρα της, είχε σκοτωθεί. Το τηλέφωνο έπεσε από το χέρι της. Αμέσως μετά σωριάστηκε στο πάτωμα.

Την επομένη έγινε η κηδεία. Τίποτα δεν κατάλαβε απ’ ό,τι γινόταν γύρω της. Κάποια στιγμή, βράδυ πια, αφού έφυγε και ο τελευταίος συγγενής, έμεινε μόνη στο σπίτι. Παρέμεινε μισοξαπλωμένη στον καναπέ για 2-3 ώρες. Το μόνο που υπήρχε στο μυαλό της, ήταν η φωνή του αστυνομικού που της έλεγε ότι η κόρη της είχε σκοτωθεί.

Ξαφνικά πετάχτηκε όρθια. Πήγε στο μπάνιο. Άνοιξε τα ντουλαπάκια και άρχισε να πετά σε μια μεγάλη σακούλα όλα τα καλλυντικά της. Μετά, πήγε στο υπνοδωμάτιο. Άδειασε τη ντουλάπα των ρούχων. Ακολούθησαν τα παπούτσια της. Το κινητό της. Το λάπτοπ της. Τα βιβλία, τα βινύλια, τα CD και τα DVD της. Κατέβασε από τους τοίχους φωτογραφίες, πίνακες, κάδρα. Το καλό της σερβίτσιο. Τα κοσμήματά της. Στη βέρα της δίστασε, αλλά την πέταξε. Το ίδιο και σε ένα σταυρουδάκι δώρο της μάνας της. Το πέταξε κι αυτό.

Αφού μάζεψε οτιδήποτε μικρό ή μεγάλο αντικείμενο, από όσα χρωματίζουν τη ζωή, πήγε στο δωμάτιο της κόρης της. Έκλεισε τη μπαλκονόπορτα και ακολούθως, χωρίς να αγγίξει τίποτα, έκλεισε και την εσωτερική πόρτα, την κλείδωσε και έβαλε το κλειδί στην τσέπη. Το δωμάτιο θα ήταν απροσπέλαστο για όλους πια.

Έβγαλε την τηλεόραση από την πρίζα. Το ίδιο και το τηλέφωνο. Και αφού τελείωσε με όλα όσα σκόπευε να κάνει, κάθισε στον καναπέ και έκλεισε το φως.

Ήξερε ότι θα συνέχιζε να αναπνέει, αλλά δεν ήθελε τίποτα άλλο να της θυμίζει ότι ήταν ακόμα ζωντανή.

[Πρώτη δημοσίευση στο ηλεκτρονικό Φρέαρ.]

Δείτε τα περιεχόμενα της έντυπης έκδοσης εδώ.

Σε λίγο καιρό κοντά σας με νέο ηλεκτρονικό τεύχος στο mag.frear.gr

Mag.frear.gr – Τα ηλεκτρονικά μας τεύχη