frear

Η δεσποινίς Α – της Βικτωρίας Βασδέκη

Η δεσποινίς Α είχε σώμα τριγωνικό, στενό μπούστο και φαρδιά λεκάνη που την τόνιζε ακόμα περισσότερο με ακόμα πιο φαρδιές φούστες. Φορούσε χοντρά μυωπικά γυαλιά πάνω από μάτια κουμπότρυπες και τα δόντια της είχαν δει σίγουρα καλύτερες μέρες. Της άρεσαν οι άντρες που ήταν ανάποδο Α, δηλαδή φαρδύ μπούστο, στενούς γοφούς και μακριά πόδια σε αντίθεση με τα δικά της που ήταν κοντά και κακοχυμένα.

Το όνομα της: Αφροδίτη που αρχίζει από Α όμως δεν την έλεγαν γι’ αυτό δεσποινίς Α αλλά από το Αααα που έλεγαν οι μαθητές της της πρώτης δημοτικού όταν την αντίκριζαν πρώτη φορά. Απ’ τα πολλά Ααα όλοι ξέχασαν το αληθινό της όνομα μέχρι και η ίδια το είχε ξεχάσει. Αυτό που δεν ξέχναγε όμως ήταν η επιθυμία της να παντρευτεί και μάλιστα άντρα οπωσδήποτε σε σχήμα ανάποδο Α. Γι’ αυτό συμπαθούσε τον Πετράκη ενώ φερόταν βλοσυρά στα άλλα παιδάκια γιατί ο μπαμπάς του έμοιαζε με αρχαίο θεό. Ήταν ο Δίας που έριχνε κεραυνούς και κάρφωνε τη καρδιά της, ήταν ο Ποσειδώνας που κούναγε την τρίαινα στη θάλασσα μέσα της, ήταν ο Απόλλωνας που τραγουδούσε μόνο γι’ αυτήν. Το ότι η ίδια δεν ήταν η θεά Αφροδίτη δε τη σταματούσε να ονειρεύεται να πάρει τη θέση της μαμάς του Πετράκη και όχι μόνο. Η σύζυγος του υποψήφιου γαμπρού ήταν ένα ωραιότατο σίγμα τελικό με καμπύλες στα σωστά σημεία που τις κουνούσε όπως μόνο ένα σίγμα μπορεί προκαλώντας τα Αχ και Βαχ των αρσενικών.

Πώς να κατατροπώσει τέτοια αντίπαλο η δεσποινίς Α έβαλε το μυαλό της να δουλέψει. Οι νάρκισσοι θέλουν επιβεβαίωση σκέφτηκε και έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο της. Η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς και το κομπόδεμα επίσης. Λεφτά έδωσε στον μπατίρη τον ξάδελφό της για να αποπλανήσει το λάγνο το σίγμα το τελικό. Οι γυναίκες ερωτεύονται με τ’ αυτιά και πες, πες, πες ο ξάδελφος την έπεισε να το σκάσει μαζί του και ο σύζυγος που χρόνια καταλάβαινε αλλά δεν μίλαγε έπεσε να πεθάνει απ’ τη στεναχώρια.

Η δεσποινίς Α εξαιρετική παρηγορήτρα έχοντας κάνει εξάσκηση στον εαυτό της τόσα χρόνια του είπε τα κατάλληλα λόγια «Και πολύ της έπεφτες» και κατααγχώθηκε να τα πει πρώτη μη τυχόν και την προλάβουν άλλες.

Τον Πετράκη δεν τον άφηνε απ’ τα μάτια της, να γίνει μάνα του ήθελε αφού η αληθινή αποδείχτηκε εγωκεντρική και ξετσίπωτη. Τον δόλιο τρόπο που διάλεξε για να την βγάλει απ’ τη μέση τον καταχάρηκε και χάρηκε ακόμα πιο πολύ όταν μετά από δύο μήνες συνεχόμενης παρηγοριάς άκουσε την πρώτη φιλοφρόνηση απ’ τα χείλη του θεού. Τι λέμε χάρηκε, έλαμψε ολόκληρη, δεν ήταν και μαθημένη και ένα χαμόγελο έσκασε από μέσα της και σάρωσε τη μονίμως κατσούφικη έκφραση.

Όσο γινόταν σιγά-σιγά αποδεκτή, τόσο άνθιζε και γαλήνευε. Η μεταμόρφωση της μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε, οι άνθρωποι άρχισαν να επιδιώκουν την παρέα της, να μην την αποφεύγουν πια. Δεν ήταν η αντιπαθητική δεσποινίς Α τώρα, είχε αρχίσει να γίνεται Αφροδίτη.

«Ξέρεις εγώ μεσολάβησα και έφυγε η γυναίκα σου» «Ευτυχώς που το ‘κανες. Αυτή ποτέ δε με κοίταξε με τα μάτια τα δικά σου.»

Η Αφροδίτη άνοιξε διάπλατα τα μικρούλικα μάτια της πίσω απ’ τους χοντρούς φακούς και είδε στο βλέμμα του ένα πεντακάθαρο Α.

Α όπως η Αγάπη.

[Πρώτη δημοσίευση στο ηλεκτρονικό Φρέαρ. Ζωγραφική: Carroll Cloar.]

Δείτε τα περιεχόμενα της έντυπης έκδοσης εδώ.

Σε λίγο καιρό κοντά σας με νέο ηλεκτρονικό τεύχος στο mag.frear.gr

Mag.frear.gr – Τα ηλεκτρονικά μας τεύχη

%d bloggers like this: