frear

Και επί γης ειρήνη – της Γιώτας Αναγνώστου

«Κόλαση επί της γης στην Υεμένη. Ένα παιδί πεθαίνει κάθε 10 λεπτά». Να το διαβάσει; Όχι βέβαια. Στο διαδίκτυο μπήκε για να πάρει ιδέες για το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Όταν γυρίσουν τα παιδιά απ’ το σχολείο να το δουν να λάμπει στο κέντρο του σαλονιού.

Αυτό είναι. Έτσι θα το κάνει. Θα ξετρελαθούν.

Δεν πήρε πολύ χρόνο. Έτοιμο. Κάθισε και το χάζευε.

Κοιτούσε ώρα πολλή το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ώσπου στο κέντρο μιας μεγάλης γυαλιστερής μπάλας, είδε να καθρεφτίζεται το ξίφος του Ηρώδη. Δεν ξέρει πώς, απλά το ένιωθε ότι είναι το δικό του ξίφος.

Στομωμένο από άγουρους θανάτους. Στη δίπλα μπάλα είδε ένα καραβάνι απελπισμένους να πορεύονται με ένα σταυρό στον ώμο του ο καθένας. Στην παραδίπλα είδε αναλύσεις και στατιστικές και ισοζύγια. Ένα αγγελάκι στρουμπουλό στο παραπάνω το κλαδί έκλαιγε απαρηγόρητο και από το φωτεινό αστέρι στην κορυφή του δέντρου ξεκίνησαν σπινθήρες και μετέτρεψαν το ωραίο δέντρο σε καιομένη βάτο. Παρανάλωμα στου σαλονιού το κέντρο.

Να μαζέψει γρήγορα τις στάχτες. Να μην τις δούνε τα παιδιά τώρα που θα γυρίσουν (;) από το σχολείο.


Πρώτη δημοσιευση. Το Φρέαρ δημοσιεύει και φέτος τις χριστουγεννιάτικες ιστορίες σας. Δείτε τις λεπτομέρειες εδώ και στείλτε μας τη δική σας.

Σε λίγο καιρό κοντά σας με νέο ηλεκτρονικό τεύχος στο mag.frear.gr

Mag.frear.gr – Τα ηλεκτρονικά μας τεύχη