Την Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου, 21:00, στο Baumstrasse (Σερβίων 8, 2ος όροφος, Βοτανικός) οι εκδόσεις Νεφέλη παρουσιάζουν το βιβλίο του Κώστα Βραχνού Πρώτα ο Θεός. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας και μεταφραστής Γιάννης Παλαβός και οι μουσικοί Μιχάλης Σιγανίδης και Βασίλης Μαντζούκης. Θα ακολουθήσει συναυλία με τους Παναγιώτη Μανουηλίδη (Πανού), Βασίλη Μαντζούκη, Μιχάλη Σιγανίδη, Νίκο Παπαϊωάννου, Σταυρούλα Παυλίκου και Μάρθα Φριντζήλα.
Είσοδος ελεύθερη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συλλογή Πρώτα ο Θεός απαρτίζεται από 48 αυτοτελή κείμενα, όπου με πειρακτική διάθεση και σε ατμόσφαιρα νοσηρού υπερθεματισμού περιγράφονται πρόσωπα και στιγμιότυπα, κοινά ή ευτελή -εξού και ο νεολογικός όρος «ρωπογραφήματα» (ῥῶπος=μικροπρομάτεια)- και κατά κύριο λόγο θλιβερά. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για συνοπτικές αφηγήσεις φανταστικών ή ημιφανταστικών ιστοριών, με κοινό παρονομαστή την ανατροπή ή το παράδοξο. Στενάχωρες, ωμές, αδιέξοδες, ευτράπελες, απίθανες και, κατά βάση, αμφιθυμικές περιστάσεις, που σου κλείνουν πονηρά το μάτι χωρίς να ξέρεις γιατί ακριβώς.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Κώστας Βραχνός (Καλαμάτα, 1975). Απόφοιτος της Φιλοσοφικής (1998) και της Θεολογικής (2008) Σχολής Αθηνών, διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Salamanca (2003). Έργα του: El hambre del cocinero (ποίηση, 2008, Córdoba), Το μυστήριο ως πρόβλημα (δοκίμιο, 2010, Αθήνα) και Encima del subsuelo (ποίηση, 2014, Sevilla). Μεταφραστής απ’ τα ισπανικά (Carlos Edmundo de Ory, J.V.Piqueras, M.Labordeta, O.Girondo, κ.ά.), τακτικός συνεργάτης του περιοδικού Φρέαρ.